Espanjan lyhyen oppimäärän ylioppilaskoe perustuu kahdeksaan opintojaksoon EAB31-EAB38. Näiden lisäksi lukiossamme tarjotaan vuosittain abikurssi EAB39, joka valmentaa ylioppilastutkintoon.

Useimmat opiskelijat aloittavat espanjan opinnot aivan alkeista, opintojaksosta EAB31. Mikäli olet opiskellut espanjaa jo yläkoulussa, voit harkintasi mukaan aloittaa opintojaksosta EAB32 tai EAB33. Jos olet epävarma aloitustasostasi, voit kysyä neuvoa opettajalta. Opintojaksot suoritetaan numerojärjestyksessä.

Käytännön kielitaitoasi voit harjoitella myös espanjankielisten vaihto-oppilaidemme kanssa. Lisäksi lukiomme espanjan opiskelijoille on jo usean vuoden ajan syksyisin tarjottu mahdollisuus osallistua yhden jakson mittaiseen opiskelijavaihtoon espanjalaisen Valencian alueella olevan lukion opiskelijoiden kanssa.

Vaikket aikoisikaan opiskella kaikkia tarjolla olevia opintojaksoja ja kirjoittaa espanjaa ylioppilaskokeissa, espanjan opiskelu kannattaa pienemmässäkin määrin. Espanja on nimittäin maailmankieli, jota puhuu äidinkielenään 470 miljoonaa ihmistä ympäri maailmaa, erityisesti Espanjassa, Meksikossa, Etelä- ja Väli-Amerikassa sekä Yhdysvalloissa. Espanja onkin yksi maailman neljästä puhutuimmasta kielestä.

Muita hyviä syitä opiskella espanjaa:

-kynnys espanjan opintojen aloittamiseen on matala, koska ääntäminen on suomalaisille helppoa

-matkustaminen espanjankielisissä maissa on antoisampaa kun ymmärrät kieltä ja tunnet kulttuuria

-koulun kieliopinnoista saat hyvän pohjan jatko-opinnoille

-työelämä tarvitsee espanjan taitajia. Espanjan taito voikin olla juuri sinun valttisi työelämässä.

-espanja on tärkeä kansainvälisen yhteistyön ja kaupan kieli

-espanja kuuluu romaanisiin kieliin. Kun osaat espanjaa, sinun on myös helpompi oppia muita saman kieliryhmän kieliä, esimerkiksi italiaa, portugalia, katalaania ja ranskaa.

-espanjan oppitunneilla tapaat muita samanhenkisiä opiskelijoita

-espanjan opiskelu on kivaa!